ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

26 Μαΐου 2011

ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ;

Ημ. Δημοσίευσης : 13/07/2009 17:58
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας για τη διάθεση μετοχών κυριότητας του Δημοσίου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,02% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ Α.Ε. σε στρατηγικό επενδυτή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η κυβέρνηση  της Ν.Δ. συνεχίζει, μπροστά στη  δημοσιονομική εκτροπή που η  ίδια δημιούργησε και εν μέσω πανικού  από την κατάρρευση των εσόδων, να ξεπουλά δημόσια περιουσία.
Μετά την  απόφαση να προχωρήσει στην πώληση επιπλέον 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ στην DT, κάνει σήμερα το πρώτο βήμα για την εκχώρηση της ΕΥΑΘ σε στρατηγικό επενδυτή, με την εκχώρηση ποσοστού 23,02% που σήμερα κατέχει το ελληνικό Δημόσιο.
Μπορούν να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί, ποια σκοπιμότητα υπηρετεί η εκχώρηση πέρα από τη συλλογή εσόδων; Ποια θα είναι τα οφέλη για τους πολίτες;
Κανένα εχέγγυο δεν υπάρχει, παρά τις περί του αντιθέτου ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ότι η εταιρεία θα ασκεί απρόσκοπτα στο μέλλον, με βάση το δημόσιο συμφέρον, τόσο την τιμολογιακή της πολιτική, όσο και το σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο.
Η θέση του  ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη: το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν, αλλά φυσικό αγαθό σε ανεπάρκεια. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές πρέπει να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου, για την κατοχύρωση του κοινωνικού και αναπτυξιακού της ρόλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου