ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

20 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΝΟΧΕΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

    «Μηδενισμός η μείωση του ποσοστού που κατέχει το δημόσιο στις εισηγμένες εταιρίες τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ), λιμανιών, διαχείριση ύδατος (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ), ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και τυχερών παιγνίων (ΟΠΑΠ). Οι πιο ώριμες από αυτές τις συναλλαγές θα προωθηθούν το συντομότερο».
   Αυτά εξήγγειλε πέρα όλων των άλλων ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στις 17.5.2011 από το βήμα του συνεδρίου του «economist» κάνοντας το κέφι στους τοκογλύφους του Δ.Ν.Τ, της Ε.Κ.Τ και της Ε.Ε. Μάλιστα πάνω σ’ αυτό και καθ’ υπόδειξη της τρόικας ζήτησε και την έμπρακτη (έγγραφη) συναίνεση του αρχηγού της Ν.Δ. Α. Σαμαρά, ο οποίος δίνει «συναίνεση σε μέτρα που ωφελούν την χώρα», που σημαίνει ΝΑΙ στο ξεπούλημα των «ασημικών» της χώρας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το ξεπούλημα των «ασημικών» το είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του Καραμανλή της οποίας ήταν μέλος.
   Πέρα όλων των άλλων ο πρωθυπουργός και μέσα στο υποτακτικό του παραλήρημα αναφέρθηκε και δεσμεύθηκε στους «νταβατζήδες» της ελληνικής οικονομίας ότι θα προχωρήσει σε:
  1. Συγχώνευση ή κλείσιμο οργανισμών
  2. Εξίσωση μισθών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για να περιορίσει, λέει, το μισθολογικό κόστος.
  3. Απολύσεις ή εθελουσία έξοδο στο δημόσιο, προσδιορίζοντας μάλιστα τον αριθμό τους σε 150.000 άτομα.
  4. Αξιοποίηση (κοινώς ξεπούλημα) της δημόσιας περιουσίας.
  5. Περιορισμός στις δημόσιες δαπάνες, και,
  6. Πάταξη της φοροδιαφυγής που αποτελεί, λέει, εμπόδιο στην ανάπτυξη.
Στο μόνο που δεν αναφέρθηκε είναι στο πως θα υπάρξει ανάπτυξη.
   Η πλήρης υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα είναι δεδομένη, αυτοί νομοθετούν και κυβερνούν την χώρα, η κυβέρνηση πλέον παίζει εκτελεστικό ρόλο. Σ’ αυτά τα σχέδια τους λοιπόν που αρχίζουν να υλοποιούνται και που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, την κατά 40% μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, τις συνεχείς μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, τον μηδενισμό των κοινωνικών παροχών προς τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα συνανθρώπων μας, την δραστική μείωση του επιδόματος ανεργίας, την καθιέρωση 40 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, την μείωση των συντάξεων, την μείωση του εφάπαξ, την αύξηση της φορολογίας σε μισθωτούς και συνταξιούχους, μία λύση υπάρχει: Η δύναμη του λαού. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι πρέπει να γίνουν η κυρίαρχη δύναμη και να παλέψουν για την ανατροπή. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ανατρέψουν τα σχέδια της τροικανής κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, για την χώρα μας.
   Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ παραδόθηκαν άνευ όρων στα πολιτικά και κομματικά τους αφεντικά και σιγοντάρουν στην κατρακύλα της χώρας, που οδεύει προς πτώχευση. Είναι απόλυτα συνυπεύθυνες και συνένοχες για την εξαθλίωση της κοινωνίας, είναι στην υπηρεσία  της κάθε κυβέρνησης και μπροστά στο προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον, αδιαφορούν πλήρως γι’ αυτό που τάχθηκαν να υπηρετήσουν. Είναι τσιράκια της κυβέρνησης, παίζουν τον ρόλο της «καμαριέρας» στα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά τους αφεντικά.
   Ήδη πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι τους έχουν απαξιώσει παντελώς και τους έχουν γραμμένους εκεί που πρέπει. Άλλωστε αυτό φαίνεται ολοκάθαρα στις στημένες απεργίες που προκηρύσσουν και στις οποίες η ανταπόκριση απ’ τα λαϊκά στρώματα είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ, γιατί κατάλαβαν τι ρόλο παίζουν.
   Τους έχουν γυρίσει την πλάτη γιατί πουλήθηκαν, γιατί κατάλαβαν ότι οι λεβέντες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ διευκολύνουν με τη στάση τους τη βάρβαρη και ληστρική κυβερνητική πολιτική. Με την συνένοχη στάση τους και την κυβερνητική τους υποταγή, ξεπούλησαν κατακτήσεις εργαζομένων που βάφτηκαν με αίμα.
   Η λαϊκή εξέγερση είναι κοντά, ιδιαίτερα μάλιστα με τις τελευταίες δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ- ΕΚΤ- Ε.Ε. που τσακίζουν τα λαϊκά στρώματα. Είναι κοντά η ώρα που εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, φοιτητές και σπουδαστές θα σηκώσουν ψηλά τη σημαία της αντίστασης και τότε ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου